Oerbos

zorgt voor een fris geluid in het muzieklandschap. Vijf muzikanten voeren je mee op een trip van instrumentale uitspatting tot het betere luisterlied. Bezetting: cello, viool, gitaar, piano en zang. Soms heftig, soms intiem, altijd poëtisch. Muziek die plakt. Gevarieerd en eigentijds. Teksten mét inhoud en originele composities. Beleef!

Oerbos -smeltkroes van woord, muziek en kunst- werd in januari 2012 opgebouwd rond auteur en theatermaker Wim Geysen (bekend van zijn boeken en theatermonoloog Flits! die de voorbije seizoenen meer dan tweehonderdduizend toeschouwers wist te raken).  Oerbos verzorgde het voorbije jaar een twintigtal optredens in Vlaanderen en Nederland. De groep laat zich niet onder één noemer vangen en omschrijft zichzelf zich als ‘Nederlandstalig, puur en eigenzinnig’.

Oerbos is méér dan muziek alleen. Hun optreden wordt begeleid door de projectie van enkele erg gesmaakte kortfilms/performances van diverse kunstenaars (o.a. Lebuïn D'Haese, Maarten De With, Rosanne Janssens, Pieter-Jan Peeters, Robby Van Goethem, Gert-Jan Van Goethem, Jan Van Gucht en Peter Van Gucht). Lebuïn D'Haese zorgt voor een live-performance waar mogelijk. De artiesten kunnen - op aanvraag - (voor korte of langere tijd) exposeren. 'In Rood' (ism BASta) is beschikbaar als inleidende performance.

De voorbije maanden heeft de groep zich geconcentreerd op de presentatie van Hart's tocht, een full-cd mét bijbehorend boek (vormgegeven door Pieter-Jan Peeters). Wim Geysen leverde hiervoor het tekstmateriaal. In augustus 2013 gingen de muzikanten de studio in voor de opname van de cd (La Chapelle, opname door Peter Acoustic, mastering Barry Gardner, Londen).

VANAF 2015 WORDT OERBOS VOOR DE OPTREDENS IN CULTUURCENTRA VERTEGENWOORDIGD DOOR BOEKINGSKANTOOR GOEDENAVOND! www.goedenavond.be

LIKE OERBOS OP FACEBOOK! 

https://www.facebook.com/pages/Oerbos/577704778929458?fref=ts